Na een lezing die de Stichting Archeologie Krimpenerwaard (SAK) had gegeven voor een historische vereniging in één van de kernen van de gemeente Krimpenerwaard, kwam het verzoek van de gemeente of de SAK in staat was om in 5 kernen ten behoeve van Krimpenerwaard InterCultureel (KIC) een lezing te geven aan statushouders in de Krimpenerwaard over het gebied waarin zij zijn komen wonen, na hun vlucht uit hun oorspronkelijke thuisland.

De geschiedenis van de Krimpenerwaard zal aan de hand van archeologische vondsten duidelijk worden gemaakt en ook hoe de Krimpenerwaard vanaf het jaar 1000 is ontstaan. Ook zal aan bod komen hoe de Krimpenerwaard en Holland qua ligging en geografie zich verhouden tot de thuislanden van deze statushouders. Het betreft nieuwe Nederlanders die oorspronkelijk komen uit Syrië, Afghanistan, Eritrea en Xinjiang (Oeigoeren). De lessen zullen in de zomer worden ontwikkeld en in het najaar worden gegeven.

Mogelijk zullen deze lessen elk jaar worden gegeven voor nieuwe statushouders die in de Krimpenerwaard zijn komen wonen..

Lessen statushouders

Je zou ook interesse kunnen hebben in