Eén van de doelen die de Stichting Archeologie Krimpenerwaard (SAK) zich heeft gesteld is het informeren van het publiek over het erfgoed in de Krimpenerwaard. De SAK geeft hier voorlopig invulling aan door het tentoonstellen van haar vondsten in haar atelier, het geven van lezingen én door het geven van lessen aan basisscholen in beide gemeenten.

Voor wat  dat laatste betreft heeft de SAK het afgelopen jaar een doorlopende leerlijn ontwikkeld voor basisschoolgroep 6 (Introductie Archeologie en Veiligheid), groep 7 (Romeinen en Nederland tot het jaar 1000) en groep 8 (Het ontstaan van de Krimpenerwaard). Deze lessen archeologie ondersteunen de lessen Geschiedenis van het basisonderwijs. Inmiddels zijn deze lessen al twee keer gegeven aan scholen in Krimpen aan den IJssel, met veel succes (zie hieronder). In deze gemeente is Synerkri de organisatie waar deze lessen Archeologie moeten worden aangevraagd, in de gemeente Krimpenerwaard loopt dit via het aanbod van Cultuureducatie Krimpenerwaard.

Lessen archeologie

Je zou ook interesse kunnen hebben in