De Stichting Archeologie Krimpenerwaard (SAK) doet dit jaar voor het eerst mee aan Open Monumentendag op 10 september.

Samen met de Historische Vereniging Ouderkerck op d ‘IJssel, de buren in ons pand aan de Dorpsstraat 19 in Ouderkerk, doet de SAK op die dag voor het eerst haar deuren open voor het publiek. 

De afgelopen maanden zijn wij, na onze verhuizing uit Lekkerkerk naar ons nieuwe atelier, druk bezig geweest met de nieuwe inrichting, met het sauzen van de muren, met het ophangen van foto’s en met het inrichten van onze vitrines. Inmiddels denken wij dat het atelier de toets der kritiek kan weerstaan en zijn wij verheugd op Open Monumentendag het publiek uit te nodigen.

In de Ontvangstruimte op de begane grond stallen wij vondsten uit die zijn opgegraven in de Krimpenerwaard en geven wij uitleg herover. In de Kelder houden wij ons bezig met het schoonmaken van vondsten. In de kamer achterin op de begane grond determineren wij vondsten en op de 1e etage maken wij foto’s en geven we uitleg over de literatuur in onze bibliotheek.

Komt u gerust eens langs aan de Dorpsstraat 19 en laat u informeren over de “onderkant van de Krimpenerwaard”. De koffie staat klaar! Graag tot 10 september.

Open monumentendag

Je zou ook interesse kunnen hebben in